fbpx

A magyar internetezők használják legtöbbet az internetes közösségi hálókat az EU-n belül, derül ki az EUROSTAT 2015-ös felméréséből: a fiatalok (14-24 év között) körében majdnem mindenki, az idősebb korosztály (65-74 év között) több mint fele. Ez 10-13 százalékkal több, mint az uniós átlag.

Sokszor meglepődünk nagyszüleink maradinak tűnő kapcsolatépítési szokásain, pedig úgy tűnik, hogy rosszul érzékeljük a helyzetet. Az internetező magyar idősek képezik Európa második legaktívabb nyugdíjas csoportját a közösségi hálózatokon.

Érdekes, hogy az eredmények nem tükrözik a megszokott törésvonalakat az országok között. Nincs több felhasználó a gazdag nyugati országokban, mint a lemaradó déli államokban, és más mintázatot sem tudunk ránézésre megállapítani. Magyarország után Belgium és Málta vezeti a listát. Legkevesebben a franciák és a szlovének használják az internetes közösségi hálókat.

Az EUROSTAT eredményei

Az IWIW kapcsolta be először a magyar társadalom egy részét a közösségi hálók világába, ez magyarázza a mostani eredményeket.

Több kapcsolatot vagy több egyedüllét jelent-e a közösségi oldalak használata? Nem tudjuk. Az biztos, hogy a magyar társadalom a közösségi hálók negatív és pozitív hatásaira egyaránt érzékenyebb lehet a jövőben, mint a többi EU-s tagállam.


Szólj hozzá Te is, hogy teljes legyen az összkép!


  Ezt is érdemes elolvasni

  Magyarország az export mennyiségét és összetételét tekintve is a világ élvonalában van

  A csúcstechnológia éhes a héliumra

  Jótékony csalódás

  Önjáró teherhajót bocsát vízre Norvégia

  A zöldenergia kiszorítja a szenet és az olajt az energiatermelésből

  Régi bányákat éleszthet fel az új technológia

  Európa legkevésbé magányos nemzetei között vagyunk

  Él olyan fa, ami idősebb mint a piramisok