fbpx

Hogyan szól a Te meséd?

Ahány mese és mesehős, annyiféle út létezik. A Te utad merre kanyarogna? 7 kérdés, 3-3 válaszlehetőséggel. A toll most a Te kezedben van, írd meg nekünk, hogyan szól a Te meséd!

A népmesék segítenek eligazodni a világban. Kultúránk pozitív kódját rejtik: az életrevalóság technikáira tanítanak. A magyar mesehős az általa megtett út során válik hőssé, döntései, tapasztalatai formálják jellemét.

Nemzeti kód című sorozatunk Jóttett helyébe… című cikke a népmesék jelentőségét mutatja be.

Egyszerre több lehetőséget is választhatsz.

Áttekintés az eddigi válaszokról

 

Sorozatunk eddigi részei

 

Nem kincs, nem kacat – Mi is a magyar kultúra? – Nemzeti kultúránk egyik legfontosabb mindennap használatos dolgunk. Az a kérdés, hogyan építhetünk jobban kultúránk értékeire, hogyan formálhatjuk sajátosságainkat az életünket jobbá tevő irányba?

Mondd mit ér ezer év? – Hogyan gondolkoznak és gondolkoztak a magyarságról szellem életünk nagyságai? Miben hasznos ez a kép, miben kellene máshogyan közelíteni?

Üzletembereink két Magyarországot látnak – Magyarországon az üzleti elit tagja szeretik hazájukat, büszkék a magyarok szellemi és kulturális eredményeire. Ugyanakkor sokszor erőteljes pesszimizmussal szemlélik a társadalom gondolkodásmódjának, kultúrájának alakulását.

Jótett helyébe… – Életrevalóságunk titkát mesékbe rejtettük – A népmesék láthatóvá teszik a magyar kultúra elveszettnek hitt pozitív kódját, megmutatják, hogyan válhat valós élménnyé a „boldogan éltek, míg meg nem haltak”.

 

mesefa