fbpx

Háromszor többen olvasták az Összképet 2017-ben, mint egy évvel korábban. Köszönjük a figyelmet, a sok támogatást! Egy kötetbe szerkesztettük a tavalyi év legfontosabb írásait, ezzel kívánunk boldog új évet kedves olvasóinknak.

Ide kattintva töltheti le kötetünket, amelyben az Összkép legolvasottabb, legnagyobb hatású 2017-es  írásait gyűjtöttük össze.

Sok tervünk van idén: új honlap, nyomtatható formátumú cikkek, erősebb együttgondolkodás az olvasókkal, infografikák, megjelenésében és műfajában sokszínűbb tartalom.

Írásaink fókusza és munkamódszerünk azonban nem változik. Továbbra is tudományos, elemzői igényességgel készítünk átfogó cikkeket a magyar valóság napi hírekbe ritkán kerülő aspektusairól. Inspirációt adni, feltárni mi és hogyan formálja mindennapi életünk körülményeit és lehetőségeit – 2018-ban is erre törekszünk.
Két és fél éves magazinunk idén elhagyta a tipegő kort, lassan járni kezdett. Olvasóink száma megháromszorozódott, több cikkünkkel és sorozatunkkal sikerült érzékelhetően hatni a közbeszédre.

Legolvasottabb 2017-es cikkeink:

Az Iskolák a határon című írások a kompetenciamérések eredményei alapján mutatják be a legjobban teljesítő általános iskolák listáit

Pálinkás Ervin Alulfizetve – miért nem keresünk többet, mint a német bérek negyede? című írása

Czaller László térképei és elemzése a népesség változásának területi különbségeiről

Hobot Péter Térképen a területi tőke Magyarországon című cikke

Benkő Tibor cikke egy friss gazdaságtörténeti kutatásról, ami új megvilágításba helyezi a mohácsi csatában szenvedett vereségünket.

 

Úgy tűnik, helye van a közbeszédben egy olyan orgánumnak, amely kutatóintézeti háttérrel működik, alapos és higgadt hangvétellel tárja fel, hogyan működik Magyarország. A visszajelzések igazolják, hogy érdemes szembe menni az árral: az Összképben nincsenek a mai médiában meghatározó érzelmekre alapozó, a felszínes olvasónak készült, csak a veszélyekre és veszteségekre koncentráló írások. Úgy látszik, a pár száz szavas vészjelzések mellett szükség van tartalmas elemzésekre is. Sokakat érdekel, mik a tágabb összefüggések, mik az okok, a következmények, a lehetőségek – mi az összkép.

Köszönjük a figyelmet, folytassuk együtt 2018-ban!