fbpx

Az Összkép Magazin eddigi öt évének néhány fontos cikkét gyűjtöttük össze egy születésnapi kötetbe.

A cikkekből kirajzolódik a 2010-es évek Magyarországa. Egy olyan világ, ahol boldogulni akarnak az emberek, fontos nekik a közösség, a hely, ahol élnek. Küzdünk a korlátainkkal, sokszor terhes az örökség, de békében élünk, és egyre otthonosabban mozgunk a szabadság és a felelősség világában.

A tájékoztatás és az erre épülő közgondolkozás főleg a pillanatban él, indulatra vágyik. Az Összkép határozottan szakít ezzel a megközelítéssel.  Nem újság, nem azt keresi, mik a döbbenetes fordulatok. Nem fogadja el azt az alapvetést, hogy a világot jól ismerjük és csak a hirtelen változásokat kell figyelnünk, ha el akarunk igazodni az életben. A minket körülvevő világ teli van fontos ismeretlen jelenségekkel. A legtöbb drámai változás masszív folyamatok eredménye  – akkor remeg meg a föld, amikor a régóta egymásra torlódó lemezek már nem bírják a feszültséget.

Úgy véljük, hogy az inspirációt, eligazodást és biztonságot adó tájékoztatás elsősorban környezetünk és önmagunk mélyebb megismerésére kell, hogy épüljön. Ha magunknak akarjuk berendezni világunkat, akkor meg kell értenünk, miben is élünk, tisztázni kell magunkban, mi is fontos, min és miért akarunk változtatni. Az Összkép ehhez nyújt segítséget.

Öt alapelvet fogalmaztunk meg 2015 májusában, a magazin indulásakor. Inspiráló tudást ígértünk, Magyarország felfedezését. Kiindulópontnak tekintettük, hogy nincs apokalipszis, egy normális világban élünk – ha ez nem is mindig olyan kényelmes, mint szeretnénk. A higgadt, alapos gondolkozást vállaltuk feladatul.

A kötetbe válogatott 35 cikk megmutatja, hogy mindez mennyire sikerült.

 

Ide kattintva tudod letöltetni a kötetet.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük Neked friss írásainkat!
Hozzájárulás

Ha le szeretnél iratkozni, ezt a hírleveink alján található ‘unsubscribe from this list’ linkre kattintva teheted meg. Adatvédelmi tájékoztatónkat ide kattintva érheted el. Ha kérdésed, kérésed van, írjon az info@osszkep.hu címre.