Összkép - Elindulunk


Okos Ajándék - Inspiráló Tudás


Az Összkép felfedezésre hív. Egy olyan világot tár fel előttünk, amit alig ismerünk, hiszen keveset tudunk arról, hogyan is működik Magyarország.

A kötet 25 rövid, olvasmányos írásban mutatja be, milyen válaszokat adnak a tudományos és elemző munkák eredményei a mindennapi életünket meghatározó praktikus kérdésekre. Hogyan érvényesülhetnek a mai pályakezdők az életben? Miért megy nehezen a vállalkozásoknak Magyarországon? Nálunk miért kezdenek később dolgozni a kisgyerekes anyák, mint máshol? Hogyan tehető élhetőbbé egy város? Miért elégedetlen mindenki az elmúlt huszonöt évvel? Hogyan formálják egymást a folyók és a közösségek? Kérdések, amelyek segítenek kitekinteni a mindennapi taposómalomból, segítenek megérteni, milyen is a világ körülöttünk. A könyv fejezeteinek megismeréséért kattintson ide!

Közösséget építünk, hiszen az olvasó megbecsülése, javaslata a legnagyobb megtiszteltetés. A Támogató kártya birtokosai részt vehetnek tematikánk kialakításában, az elemzéseinket megalapozó közös gondolkodásban. Meghívjuk őket rendezvényeinkre és válaszolunk egy, a magyar társadalom, gazdaság működésére vonatkozó kérdésükre. A Támogatói kártya részleteiért kattintson ide!

RENDELJE MEG MOST!


Hány példányt kér? * (2.940,-Ft/pld)
Tagsági kártyát igényel-e? *igen: nem: (2.921,-Ft, részletek itt)
Számlázási név: *
Számlázási cím: *
Ha cégnévre kér számlát, adószám: *
E-mail: *
Telefon: *
Szállítási mód: * Postai úton ajánlottan (525,-Ft) Következő postázás január 4.-én

Postacím (irsz., település, utca, hsz): *


Fizetési mód: Átutalással: K&H Bank 10405004-50526553-70681003

Fizetendő:

,-Ft


A könyv fejezetei


Természet és Közösség - A a természet és az ember dolgainak kölcsönhatásait vizsgáló kutatókat és eredményeiket mutatjuk be. Hogyan formálják egymást a folyók és az emberek? Mit jelent a fenntarthatóság a hétköznapi embernek? Hogyan vezetett a székely hegyek suvadása az első magyar fejlesztési programhoz?

25 éve – Magyarország 25 éve szabad ország. Mit hozott nekünk ez-a szabadság, mennyire tudtunk élni lehetőségeivel? Jobban élünk-e, mint 25 éve? Áttekintjük, hogyan változtak a keresetek, mire költhettük és költhetjük a pénzünket, egészségesebbek lettünk-e, hogyan változtak a lakáskörülményeink. Munka, megélhetés, egészség, lakás: mi lett jobb, mi lett rosszabb, mióta kiköltöztünk a legvidámabb barakkból?

Ezredvégi Nemzedék - A nyolcvanas évek közepe és az ezredforduló között mintegy bő másfél millió ember született Magyarországon, ők a magyar “ezredvégi nemzedék”. A fejezet néhány történetet mesél el ezekről a fiatalokról. A pályaválasztás dilemmáiról, az esküvőről, a sikerhez vezető útról szólnak írásaink.

Hétfa Kutatások – Az Összkép szellemi alapja a Hétfa Kutatóintézet. Kutatói izgalmas témákról mesélnek: Hogyan befolyásolja a bölcsőde és az óvoda, hogy a magyar anyák mikor mennek vissza szülés után dolgozni? Mit gondolnak az emberek a tudósok szerepéről? Hogyan teheti a városokat élhetőbbé egy stratégia? Lehetnek-e jobbak a magyar kapitalizmus játékszabályai? Mi teheti Józsefvárost élhető és sokszínű kerületté?

Továbblépők – A magyar cégek az árral szemben úsznak. A jelennel küszködnek, a jövővel foglalkozniuk kevés energiájuk marad. A vállalkozók szemszögéből mutatjuk be a magyar gazdaság működését: Hogyan lehetne megtalálni a továbblépés lehetőségeit? Mit adnak nekünk a külföldi vállalatok? Hogyan viszonyul egymáshoz a törvény és a tisztesség a magyar valóságban? Mit gondolnak művészeink a vállalkozókról?

A KÖNYV MEGRENDELÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!Az Összkép magazin akkor életképes, ha aktív, támogató közösséget tud építeni. Olyan emberekből, akik azt is szeretnék érteni, amivel nem foglalkoznak minden nap. Akik szerint szükség van egyszerre élvezhető és alapos elemzésekre. Akik számára a közbeszéd nem előgyártott klisék egymáshoz dobálásából áll, hanem abból, hogy nehéz kérdéseket vetünk fel és megpróbáljuk közösen megválaszolni azokat.

A szövetségeseinktől figyelmet, támogatást és kritikát kérünk. Cserébe egyrészt érdekes történeteket ígérünk és a magyar valóság kevéssé ismert szegleteinek bemutatását. Közösen pedig valami többet is nyerhetünk. Minél többen, minél jobban ismerik, hogyan is működik Magyarország, annál könnyebb értelmes vitákat generálni, az életünket segítő javaslatokat kidolgozni és elfogadtatni.

A Támogatói kártya birtokosainak a következőket kínáljuk:

- Részt vehetnek tematikánk kialakításában, cikkeink előkészítésében – Támogatóinkat bevonjuk annak eldöntésébe, miről szülessenek cikkek, támaszkodunk véleményükre, tudásukra írásaink elkészítésében.

- Meghívjuk őket rendezvényeinkre – Munkáink tanulságairól rendszeres összejöveteleket tervezünk, amire szívesen várjuk Támogatóinkat.

- Válaszolunk kérdésükre – Minden Támogatónknak felkínáljuk, hogy egy általa választott, számára fontos témáról az Összképre is kikerülő elemzést készítünk.

A KÖNYV MEGRENDELÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!Az Összkép a HÉTFA Kutatóintézet magazinja. Történetekkel, elemzésekkel mutatjuk be világunk érdekes összefüggéseit, a mindennapok rutinjai mögötti izgalmas okokat és következményeket. Társadalmi, gazdasági témákkal, a mindennapi élet meghatározó kérdéseivel foglalkozunk.

A HÉTFA Kutatóintézet gazdaság- és társadalomkutatással foglalkozó, hazai magánalapítású intézmény. A HÉTFA küldetése Magyarország megismerése. Hazánk vágyait, kínlódásait, eredményeit és kudarcait, az előttünk álló kihívásokat, lehetőségeket kívánjuk feltárni. Felfedezni akarunk, s a közösen megszerzett tudásra építve változtatni, jobbítani. Használható tudást igyekszünk a közügyek döntéshozói kezébe adni, s hiszünk abban, hogy használható tudás csak közösségben, egymásra fi­gyelve és egymás tapasztalatát megismerve szerezhető. Valljuk, a közös problémamegoldás során megszülető javaslatok felelősséget is jelente­nek: a megvalósítás következményiért a kidolgozásban részt vállalóknak is felelősséget kell vállalniuk.

Kutatóintézetünk régi álma volt, hogy a magyar valóság elemzésének, értelmezésének közönségét ne csak a szakmabeliek szűk tábora jelentse, ezért indítottuk az Összkép magazint.

Az Összkép főszerkesztője Szepesi Balázs, a HÉTFA Kutatóintézet stratégiai igazgatója.

A KÖNYV MEGRENDELÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

Ha a könyvvel, vagy a támogatói kártyával kapcsolatban kérdése merült fel, szívesen állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeinken.

E-mail: info@osszkep.hu, Telefon: 30/240-58-13